Bereiding
De saladeSpoel de aardappelen en kook ze ongeschild in een pot water. Kook ze gaar en laat ze nadien goed afkoelen. Pel ze en snijd ze in brede plakjes.
Nijp de topjes van de boontjes en gaar ze in kokend, licht gezouten water tot ze beetgaar zijn (5-7 minuten). Spoel de beetgare boontjes onder koud, stromend water.
Laat de eieren 8 à 9 minuten koken en spoel ze nadien meteen onder koud stromend water. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in partjes.
Snij de tomaten ongepeld in gelijke partjes (ongeveer 8 partjes per tomaat).
Pel de sjalot en snij ze in dunne ringen.
Verdeel de sla over de borden en voeg het kippenwit, boontjes, aardappelschijfjes, tomatenpartjes en eieren toe. Strooi er enkele fijne ringen sjalot over.
De dressing
Meng de rode wijnazijn en de mosterd. Schenk er beetje bij beetje de olijfolie bij en blijf roeren tot je een gladde vinaigrette verkrijgt.
Snij de krulpeterselie zeer fijn en voeg de snippers bij de dressing. Proef en kruid de vinaigrette naar smaak.