Bereiding
Bereid de marinade door alle ingrediënten te mengen. Laat de kip uitlekken, breek in grote stukken en laat een uur marineren.Leg vervolgens op een plaat en plaats een 5-tal minuten onder de gril. Leg opzij.
Bereid de gemarineerde groenten (een uur of beter nog enkele dagen op voorhand!):
Snij de rauwe groenten in julienne (verwijder het hart van de komkommer). Snij de sjalotten fijn.
Breng water aan de kook met de sjalotten, 1,5 el witte azijn, ½ kl zout, de zoetzure saus, de sambal, de nuoc mam en de suiker.
Neem van het vuur zodra de suiker is opgelost. Giet over de wortelen en komkommer. Laat afkoelen.
Monteer de salade in twee grote bokalen: een laagje gemarineerde groenten, een handvol salade, een eetlepel saus erover en vervolgens enkele stukken kip.
Werk af met enkele blaadjes koriander, reepjes jonge ui en nog wat saus.
Met dank aan: www.cookandroll.eu
Voor het volledige recept : http://www.cookandroll.eu/archives/2014/08/27/30485626.html